Augmented Reality is voor Retail heel interessant!

Met Augmented Reality (AR) wordt een extra virtuele 3D informatie laag aan de werkelijke wereld toegevoegd. Robert Kosse van Move4mobile: “Je kunt met AR vele mooie toepassingen bedenken die het beste van de online en offline wereld combineert tot een verbeterde beleving wat zeker tot meer omzet zal leiden.”

 

Supermarkt

Denk bijvoorbeeld aan een supermarkt bezoek. “Als je de supermarkt binnenkomt en je account wordt herkend dan kan een extra infolaag in de vorm van 3D hologrammen boven schappen hangen die voor jou interessant zijn. Hierdoor kun je snel en beter je keuze maken.”

Zie de hyper reality movie https://vimeo.com/166807261

 

Interieur

De meubels, lampen die je interessant vindt op een website van een retailer, kun je als gebruiker plaatsen in je eigen huis op de plaats die je in gedachten hebt. Of hele kantoren kunnen vooraf getoond worden met virtueel in 3D alle nieuwe bureaus en tafels in de ruimte geplaatst.

 

Museum:

Bij items in het museum kun je aanvullende informatie bekijken. Denk bij het kijken naar een schilderij aan een hologram van de schilder die bij zijn schilderij staat in een omgeving uit de tijd waarin het schilderij is gemaakt.

Of zoals Albert Heyn heeft laten zien dat je online een Dinotour met een Dinosaurus direct in de huiskamer om van alle kanten te kunnen bekijken.

Kleding

Je hoeft niet alle rekken te checken waar je maat hangt, je ziet direct waar je maat hangt als je een winkel inloopt door de hologrammen die in de ruimte worden geplaatst.

Hotel

Als je langs het hotel loopt zie je direct welke kamers nog vrij zijn, wat de prijs is en hoe de kamer daadwerkelijk er uit ziet.

Afgelopen week hebben we met een aantal QiQQER netwerkpartners de Microsoft Hololens bekeken. Robert Kosse van Move4Mobile liet de mogelijkheden zien. Bovengenoemde toepassingen van Augmented Reality kunnen ook met de Hololens worden ervaren. Deze is echter op dit moment nog niet te koop in Nederland en in de US kost de Hololens nog 3000 dollar. Het is goed om eens te ervaren wat de mogelijkheden nu al zijn.

De Hololens scant de omgeving en je kunt via spraak of gebaren hologrammen plaatsen in die omgeving. Er zijn al apps (via de Hololens appstore) in de markt die mensen, voorwerpen of hologrammen in de werkelijke omgeving plaatsen waarmee een super beleving wordt gecreëerd. Doordat het uitgaat van de werkelijke fysieke omgeving word je niet duizelig wat op dit moment als groot nadeel van Virtual Reality wordt ervaren. Het grote verschil van Augmented Reality en Virtual Reality is dat de eerst genoemde uitgaat van de werkelijke wereld en Virtual Reality een volledig nieuwe wereld creëert.

Ook Apple is bezig met een nieuwe Augmented Reality bril. Google heeft natuurlijk al een beta versie van de Google Glass in de markt gehad en werkt nu verder aan het verbeteren er van. Maar het is een feit dat deze toepassingen nieuwe verbeterde ervaringen opleveren. Als Retailer is het verstandig om nu alvast ervaringen op te doen met Augmented Reality. Binnenkort zal de techniek en het publiek zover zijn.

 

Extra note:

Een andere toepassing van de Hololens is Holoportatie; dit is 3D teleportatie in real-time. https://www.youtube.com/watch?v=7d59O6cfaM0

Deze toepassing alleen al biedt veel mogelijkheden