Fietsend aan het werk

Schermafbeelding 2015-10-06 om 22.11.09Met deze deskbike blijf je fit ondanks het zittende werk. Met de Apple Watch en apps als Human op de iPhone kun je je activiteiten volledig bijhouden. Alles wordt vastgelegd; het aantal stappen, je loop- en hardloopafstand, traplopen, fietsafstand, het aantal keer staan, je verbrande calorieën. Al snel blijkt dat de dagen dat ik aan het werk ben, veel zittend besprekingen heb, zaken zittend uitwerk en voorbereid en daardoor mijn beweegactiviteiten  laag zijn. Zeker als je geconcentreerd een advies uitwerkt vergeet je te bewegen. Het inzien van je beweegactiviteiten zorgt voor extra aandacht voor bewegen en je gezondheid.

Het was dan ook geen lastige keuze om op kantoor een deskbike aan te schaffen. Met deze deskbike kun je terwijl je werkt, fietsen. Het bureau en de fiets is op hoogte verstelbaar zodat iedereen er van gebruik kan maken. Een echte aanrader! Echter of mijn activiteiten op de deskbike worden geregistreerd….ik zie het niet terug….hopelijk in de volgende watchOS op basis van de hartslagsensor.

Met het nieuwe WatchOS zijn apps sneller en kunnen apps van derden nu gebruikmaken van functies als de Digital Crown, de versnellingsmeter, luidspreker, microfoon en hartslagsensor. Want nu ik toch beweeg wil ik het ook graag terug zien in de gezondheidsapps zoals Human of de Apple activiteiten app….

IMG_9578