Van ADVERTising naar ADDvertising

Tijdens Emerce eDay hoorde ik van Ji Lee van Facebook een interessante gedachte over de wijziging in de advertentie markt. De advertentie wereld zal steeds meer (moeten) verschuiven van ADVERTising naar ADDvertising. Van het traditionele disruptieve aandacht trekken (advert) naar het echt toevoegen (add) van informatie/inspiratie voor de individuele lezer. Hoe voeg je daadwerkelijk iets toe? In dit artikel bespreek ik een drietal mogelijkheden om in de eerste fasen van de customer journey echt toegevoegde waarde te bieden in de online en mobiele kanalen.

1. Zorg er voor dat je communicatie transparant en eerlijk is.

2. Maak gebruik van een intelligent content platform

3. Zorg er voor dat je aanwezig bent op de inspiratiesites waar je doelgroep is of ontwikkel zelf een inspiratie platform

ad 1. Zorg er voor dat je communicatie transparant en eerlijk is.

Het toevoegen van extra informatie/inspiratie (add) kan door eerlijk en transparant te communiceren. Binnen Facebook stelt Ji dat transparantie, eerlijkheid en de motivatie om anderen te helpen tot het succes van Facebook hebben geleid. Hij gaf aan dat de boodschap van adverteerders echt moet aansluiten bij de reguliere verhalen op Facebook. Denk hiervoor aan een tafelgesprek met vrienden en houd er rekening mee dat de meeste mensen mobiel je boodschap lezen. Als je je doelgroep wilt verrassen moet je vanuit dat beeld content toevoegen.

Ook bij de presentatie van Twitter kwam een soortgelijk geluid; maak je business social door eerlijk en transparant te communiceren op het juiste moment met de juiste persoon en de juiste content en maak er gebruik van dat 75% van het Twittergebruik mobiel is.

ad 2. Maak gebruik van een intelligent content platform

Uiteindelijk gaat het om de juiste (transparante en eerlijke) content op het juiste moment met het juiste individu te bespreken en dat is een ‘open deur’. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Dit kan ook door het opzetten van een intelligent content platform. Dit is een platform waarin content op basis van gedrag van de klant wordt aangeboden op het gewenste device. Het gedrag van de klant is bijvoorbeeld wat hij/zij gelezen, geklikt en gedeeld heeft. Hierdoor wordt de relevantie van de content groter. Hierdoor bied je extra informatie/inspiratie (add) doordat bijvoorbeeld de landingspage specifiek is op basis van eerdere aankopen en eerder surfgedrag. Of bijvoorbeeld dat een banner getoond wordt afhankelijk van de bezochte pagina’s.

ad 3. Zorg ervoor dat je aanwezig bent op de inspiratiesites waar je doelgroep is of ontwikkel zelf een inspiratie platform.

Een andere mogelijkheid om relevante informatie toe te voegen is het ontwikkelen van een multi-sided platform dat het probleemgebied wat je met een dienst/product oplost verder uitdiept. Een multi-sided platform is een open internet platform die twee of meer verschillende maar onderling afhankelijke groepen klanten samenbrengen. Voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Fashionista. Hier wordt nieuws over de mode-industrie gedeeld door onder andere modebloggers en wordt stijladvies gegeven. Hier komen geïnteresseerden in mode, mode bloggers en mode aanbieders samen. De waarde van het platform voor een gebruikersgroep (lezers) hangt sterk af van het aantal gebruikers aan de andere kant van het platform (bloggers) en vise versa. NIKE heeft met Nikeplus community zelf een communityplatform ontwikkeld. Door hardlopers te faciliteren met hardloopinformatie en vastleggen van tijden en routes helpen hardlopers elkaar. Hierdoor wordt de sport positief gestimuleerd, gefaciliteerd door NIKE wat weer positief is voor de NIKE verkopen. Een ander voorbeeld is Bijenkorf. Bijenkorf heeft natuurlijk vele merken en kan over alle merken inspiratie bieden en dat doen ze ook met de Bijenkorf app met een inspiratiemagazine waarin alle merken op inspiratieve wijze worden getoond en beschreven. Vervolgens kunnen de getoonde producten ook seamless in de webshop worden gekocht. Dit zijn voorbeelden van sites die echt waarde (ADD) toevoegen aan de consument aan het begin van een customer journey.

blg_bijenkorf

Kortom het toevoegen (ADD) kan gedaan worden door het juiste verhaal te maken dat eerlijk en transparant is dat door de inzet van een intelligent content platform ook op het juiste moment met de juiste doelgroep wordt gedeeld. Je kunt ook op de juiste manier onder de aandacht komen door een inspiratie/informatie platform te ontwikkelen of daar actief aanwezig te zijn.