Trends 2014 volgens bol.com

Het mobiel gebruik is bij bol.com dit jaar geëxplodeerd. Het aantal mobiele bezoekers op de mobiele site is dit jaar verdubbeld naar 3,5 miljoen bezoekers per maand. Bol.com ziet ook steeds meer groei van klanten die meerdere apparaten gebruiken. Op dit moment voldoet 51 procent van de klanten aan dit profiel en bol.com heeft er zijn site op afgestemd. Als je een wensenlijst op je smartphone hebt gemaakt, kun je naadloos verder op je pc.

QiQQER heeft in samenwerking met Emerce en Nettribes een aantal artikelen geschreven om 2014 in beeld te brengen. In dit artikel geven we Maurice Jongerius, Manager Mobile bij bol.com, het woord om zijn trends en toekomstblik voor 2014 en verder met ons te delen.

Wat zijn algemene trends, ontwikkelingen en verwachtingen voor 2014 op het gebied van digitale media?

Jongerius: “Bol.com vaart goed bij de opmars van online aankopen; bol.com heeft elk jaar een recordjaar. Dit jaar blijkt dat klanten bij steeds meer nieuwe categorieën (Tuin, Wonen, Sportartikelen) online kopen. In 2014 zie ik online onverminderd doorgroeien met weer nieuwe productcategorieën die steeds meer online bekeken en gekocht gaan worden.

Jongerius verwacht dat steeds meer bedrijven het (offline) gedrag van de klant gaan kopiëren in de online wereld. Denk aan de klantenkaarten en spaarprogramma’s. Het zijn de initiatieven die horen bij een omni-channel-benadering. De customer journey gaat dwars door kanalen en apparaten heen. Jongerius noemt dit ‘customer centricity’; je klant pro-actief de juiste producten of aanbiedingen aanbieden. “Relevantie onderscheidt de goede partijen van de middelmatige. Bol.com biedt bijvoorbeeld al geruime tijd een persoonlijke homepage voor consumenten, afgestemd op hun specifieke interesses.”

Wat zijn de trends en verwachtingen die over vijf jaar ‘groot’ zullen zijn?

Jongerius: “Het ligt voor de hand dat draagbare apparaten (denk aan Google Glass, iWatches), medische zelfdiensten (van stappenteller tot het meten van vitale lichaamsfuncties) en ‘alles overal mobiel’ over vijf jaar in meer of mindere mate gemeengoed zijn.”

Verder geeft Jongerius aan dat de IT-infrastructuur voor veel bedrijven een bottleneck zal zijn doordat nog met veel verouderde oplossingen wordt gewerkt. Bedrijven die op dit moment van hun IT-systemen echte ontwikkelplatforms te maken, zullen een voorsprong hebben. Doordat bedrijven gedwongen worden om samen te werken of gebruik te maken van de diensten van anderen, zullen de bedrijven die een platformfunctie hebben, vaak ook de relatie met de klanten hebben. Bedrijven als Google en Amazon richten zich daar volledig op. Ook bol.com biedt extra dienstverlening aan derden doordat zij via het platform van bol.com hun artikelen kunnen aanbieden aan vier miljoen potentiële klanten. Door de toevoeging van het assortiment van derden biedt bol.com meer dan zeven miljoen producten aan en maken derden gebruik van het bereik van bol.com.

Wat zijn trends en verwachtingen voor 2014, specifiek op het gebied van mobiel?

Jongerius: “Je zult steeds meer zien dat bedrijven ook in-store gaan experimenteren met mobiele apparaten, schermen en zuilen om de omni-channel benadering ook in de winkel mogelijk te maken. En voor klanten die slim genoeg zijn zal meer persoonlijke in-store content getoond kunnen worden op hun meegebrachte apparaat. Hierdoor zal het gebruik van mobiel nog verder groeien in alle fasen en kanalen in het koopproces. Het mobiele gebruik betreft niet alleen het oriënteren en kopen van de producten, maar het gebruik van de smartphone wordt steeds breder; van het checken van de status van de bestelling tot een met het downloaden van een e-book.“

Ook geeft Jongerius aan dat bedrijven die geen geoptimaliseerde site voor mobiel hebben dit zullen merken in de totale beleving van het merk en daarmee zal ‘Go mobile’ steeds meer van toepassing zijn voor grote en kleine bedrijven.

Als laatste doet Jongerius een oproep aan alle mobiele experts om nooit meer tablets en smartphones op één hoop te gooien in allerlei statistieken, vanwege hun totaal verschillende rol in gebruik.

Wat zijn trends of verwachtingen die over vijf jaar ‘groot’ zullen zijn, specifiek op het gebied van mobiel?

“Op deze vraag kun je eigenlijk alleen maar antwoorden dat alles met elkaar verbonden is over vijf jaar. Je smartphone is zich dan continu bewust van zijn locatie en context en zal daarbij fungeren als je persoonlijke gids bij vrijwel alles. Boodschappen doen, betalen, je sociale relaties, vaste patronen, continue aanbevelingen; het zit allemaal in je smartphone. Daarmee is het apparaat jouw digitale hub van al je activiteiten.”

Terugblik: Waar hebben we ons op verkeken in 2010-2013?

Jongerius: “Mobiel web versus mobiele apps: er zijn te veel apps gelanceerd zonder na te denken over het hoe en waarom, de zin en de onzin ervan. Mobiel verkeer heeft als belangrijkste aanjagers vaak heel ouderwetse online marketingmiddelen zoals e-mail, SEO/SEA-technieken en daarnaast mond-tot-mond reclame en producten in een fysieke winkel. Veel van deze activiteiten spelen zich af in de mobiele browser en niet in apps.”

Specifiek voor mobiel: blijven de grote namen in jouw vakgebied aan het roer, of wordt het een meer versnipperde markt met vele kleine spelers?

Jongerius: “De grotere worden groter en de kleinere gaan samenwerken. Uiteindelijk voorzie ik dat er in de toekomst voornamelijk ruimte is voor platformen die merken en consumenten verbinden. Hierbij is de kennis van de klant en het afstemmen van het aanbod essentieel. Data spelen hierbij een grote rol, enerzijds van de klant, maar anderzijds ook van fabrikanten en producten. Er blijft altijd ruimte voor niche-spelers, maar die moeten zich dan wel continu blijven bewijzen richting klanten.”