M-Commerce boost met Apple Pay!

Apple introduceert (vanaf volgende maand alleen in de VS) Apple Pay, een nieuwe mobiel betalingssysteem, opgenomen in de Apple Passbook mobiele portemonnee, gesteund door American Express, Visa en MasterCard en kaart-uitgevende banken die verantwoordelijk zijn voor 83% van de credit card transacties, zegt Apple.

Apple stapt in mobiele near field communication (nfc)-betalingen met Apple Pay. De functie wordt gecombineerd met Apple’s Touch ID, waarmee de consument met alleen zijn vingerafdruk op de smartphone kan betalen. ‘Een game changer’!

Apple maakte de nieuwe functionaliteiten gisteren bekend tijdens de presentatie van de iPhone 6 en Apple Watch. Voor retailers was voornamelijk het stuk over mobiele betalingen van belang. Apple maakt het mogelijk om producten binnenkort in 220 duizend Amerikaanse winkellocaties met de smartphone bij nfc-terminals af te rekenen. Dit verloopt via Apple Pay, een betaaldienst die is ingebouwd in elke iPhone 6 / Apple Watch en is gekoppeld aan de creditcardgegevens in gebruikers’ Apple Passbook. De opdracht voor betaling wordt gedaan aan de hand van de consument’s vingerafdruk in de Touch ID-button op de telefoon.

One touch betalen

Om mobiele aankopen een boost te geven heeft Apple daarnaast een Touch ID API voor retailers beschikbaar gemaakt waarmee zij biometrisch betalen in hun apps kunnen opnemen zodat de checkout extreem eenvoudig gaat. In 2013 was deze functie enkel nog te gebruiken om betaalde producten als apps uit de App Store en muziek uit iTunes snel te downloaden. Target, Groupon, Uber en OpenTable komen met nieuwe apps waarin one-touch betalen mogelijk is. Dat betekent dat de gebruiker gewoon met haar vinger op de home-knop op haar apparaat klikt om een aankoop met een enkele aanraking compleet te maken. Winkel retailers met terminals die de NFC-technologie bevatten, kunnen Apple Pay accepteren. Een iPhone 6 gebruiker alleen houdt haar apparaat dicht bij de terminal terwijl haar vinger op de Touch-ID enabled home-knop op het apparaat.

Manier van winkelen verandert

‘‘Nfc in een iPhone is echt een game changer. Apple heeft meer dan 500 miljoen iTunes-accounthouders die hun creditcardgegevens hebben opgeslagen. Het zal een tijdje duren voordat consumenten Apple Pay veelvuldig zullen gebruiken, maar nu Apple de poort heeft geopend, zal de ontwikkeling van mobile commerce versnellen.’ “Het draait allemaal om de portemonnee”, aldus Cook. “Onze visie is om de lederen portemonnee te vervangen, en beginnen met de betalingen. Elke dag tussen credit en debet we besteden 12000000000 $ in de VS, 200 miljoen transacties per dag. “ Begin volgende maand, Apple Pay, die zal worden uitgebracht als een gratis update naar de nieuwe iOS Apple’s 8 mobiele besturingssysteem, zal worden geaccepteerd bij 220.000 koopman bestemmingen, inclusief alle Macy’s, Bloomingdales, Walgreens, Duane Reade, Staples, Subway, McDonalds (met inbegrip drive-through), Whole Foods, en Target locaties.

Hoe Apple Pay te gebruiken?

Een consument maakt een foto van haar creditcard in de Apple Passbook portemonnee, die vervolgens vraagt haar om zich te authenticeren met de bank die de kaart heeft uitgegeven. Dan slaat Passbook informatie over de kaart op een veilige versleutelde element binnen de smartphone. Maar het hoeft niet de werkelijke kaartnummer of identificeerbare informatie op de telefoon op te slaan. Integendeel, Apple slaat een alleen-apparaat rekeningnummer, en elke keer dat een consument gebruik maakt van die kaart te betalen via Apple Pay, Passbook genereert een eenmalige betaling nummer met een dynamische beveiligingscode. Dus zelfs als een iPhone 6 verloren of gestolen is, is er geen noodzaak om een creditcard te annuleren, zegt Apple. Verder kunnen iPhone-gebruikers gebruiken Find My iPhone om onmiddellijk op te schorten betalingen op hun verloren of gestolen apparaten (of alle content op de telefoon te wissen). Apple Pay is overigens ook online te gebruiken!